Printvriendelijke versie. Nordic Walking

Nordic Walking in de bergen

Wie aan de bergen van Zwitserland denkt, denkt aan huttentochten, heftige hoogteverschillen, veel klimmen, klauteren, steile afdalingen, smalle bergpaadjes en een oneffen, steenachtige ondergrond.

Niet bepaald de ideale omgeving om te Nordic Walken, zou u denken.

Toch is het mogelijk. In het Oberengadin zijn veel wandelpaden uitermate geschikt om met de nordic walking poles onderweg te zijn.
Het Oberengadin is een hooggelegen dal, met prachtige meren, diverse wild-romantische dalen, een gletscher op (letterlijk) loopafstand, indrukwekkende bergen alom. Een fantastisch mooi dal, met vele superlatieven bekleed. Internationaal bekend vanwege de wintersport en het mondaine St. Moritz – ‘Top of the World’.
Langs de meren liggen prachtige brede wandelpaden, ideaal om de beginselen van nordic walking onder de knie te krijgen – of gewoon, omdat het er zó mooi is. En verder zijn er véle brede wandelpaden die licht of meer stijgen – voor elk wat wils! En het mooie is: waar op andere plaatsen brede wandelpaden vaak geasfalteerd zijn, zijn het hier merendeels natuurwegen.

Wij zijn in contact gekomen met een Nordic Walking instructrice die dol is op de bergen en graag mensen mee wil nemen om de prachtige natuur van de Zwitserse bergen te beleven.
Dit jaar heeft u de kans om in onze voorjaarsreis in het Oberengadin Nordic Walking te beoefenen en zelfs te leren. Er zijn langere tochten speciaal voor de gevorderde lopers en kortere tochten voor degene die nog niet veel ervaring hebben of het graag willen leren. Iedere dag kunt u kiezen of u die dag ‘gewoon’ op pad wilt of met de poles. Het precieze programma wordt samengesteld mede aan de hand van de wensen en mogelijkheden van de groep. Klik hier voor alle info over deze reis.

Printvriendelijke versie.