Printvriendelijke versie. Schneeschuhe

Sneeuwschoenwandelen in het Engadin

Engadiner bergen in de winter

Engadiner bergen in de winter

8-daagse reis
zaterdag 4 – zaterdag 11 februari 2012

7 overnachtingen in klasse-hotel, desgewenst incl. HP+lunch
5-6 dagen sneeuwschoenwandelen met deskundige gids

Voor genieters of 50+-ers

Wat en voor wie
Sneeuw, zon en blauwe luchten – dat is de winter in het Engadin.
Een gevarieerde winterwandelweek: wandelend door stille bossen, langs de rivier de Inn, in een stil, wild-romantisch dal, naar grotere hoogten met prachtige vergezichten, door diepe sneeuw … De sneeuwschoenen maken het mogelijk vrij door de sneeuw te stappen, zonder geprepareerde paden, weg van drukke pistes. Sneeuw op de bergen en in de dorpen; spannende ijs- en sneeuwformaties op stenen, takken, dorpsfonteinen; rijp, ijskristallen, glinsterende sneeuw; gezonde vrieskou – en toch lekker warm in de zon, die ook in de winter vaak schijnt. Natuur puur!
We wandelen in een rustig tempo, genietend van het lopen, de omgeving, de rust. We zijn de hele dag onderweg, inclusief eventuele reistijd is dat van ongeveer 9.00 tot 16.00/17.00 uur. De feitelijke wandeltijd varieert tussen 3 en 5 uur. Lopen met sneeuwschoenen is zwaarder dan ‘gewoon’ wandelen. Dat maakt ons tempo wat lager.
Omdat je met sneeuwschoenen in principe ‘overal’ kunt lopen, is het belangrijk te weten waar het veilig is. Als gediplomeerd sneeuwschoenwandelleidster, met kennis van o.a. lawinegevaar en wildrustgebieden, weet Marjan van den Munckhof u veilig door de prachtige natuur te leiden. Bij meer dan 10 deelnemers wordt zij deels ondersteund door een ervaren Zwitserse gids.
Een programma is gemaakt. Welke routes het precies gaan worden, hangt echter af van de actuele situatie: de sneeuwgesteldheid, het weer. Het is de bedoeling om naast 3 à 4 tochten in het Unterengadin eenmaal in het nabijgelegen Val Müstair en eenmaal in het Oberengadin (St. Moritz – niet voor niets een beroemde wintersportbestemming, dat zult u zien!) een tocht te maken: deze gebieden liggen iets hoger, hebben daardoor in het algemeen meer sneeuw, maar kunnen ook veel kouder zijn.

Ardez in de winterse namiddag

Ardez in de winterse namiddag


Hotel en omgeving
Hotel Alvetern in Ardez is een perfecte uitvalsbasis. Uiterst gastvrij, modern én traditioneel, sfeervol, Engadiner hotel van de familie Schorta, dat geen drie sterren heeft maar het wel zou verdienen. Prettige kamers met eigen douche/wc, föhn, tv/radio en vaak met bergzicht. In principe tweepersoonskamers – bij spoedige boeking is ook een eenpersoonskamer mogelijk. De maaltijden hebben een hoge standaard: verse, regionale producten, worden zeer smaakvol, ideeënrijk en met liefde toebereid – na een sportieve dag buiten kun je hier echt naar uitkijken. Het royale ontbijtbuffet geeft een heerlijke en gezonde start in de dag. Het lunchpakket stelt ieder zelf samen vanaf het ontbijtbuffet.
Nieuw dit jaar worden ook enkele studio’s aangeboden (in feite een eenkamer-vakantiewoning): ruime kamers met zit- en kookgelegenheid; aan de overzijde van het hotel. Door zelf voor uw maaltijd(en) te zorgen, kunt u desgewenst uw vakantie goedkoper maken. Er is een studio voor 1 en een voor 2(à 3) personen. Informeer naar de details.
Ardez heeft een eigen treinstation, 5 – 10 minuutjes lopen vanaf het hotel. Winkel en bancomat zijn vlakbij. En er is een klein skigebied met skilift voor de kinderen.
Het dorp is ingebed in de omringende bergnatuur. Vanuit het hotel kunnen we meteen aan de wandel. Ook prettig als u een (half) dagje ‘thuis’ wil blijven.

Treinreis
Desgewenst regelen wij uw treinreis, zodat u samen met de andere deelnemers en met aanzienlijke korting reist.
In Landquart stapt u over op het rode smalspoortreintje van de Rhätische Bahn voor het laatste, prachtige traject door de bergen naar Ardez.
Vertrek: Amsterdam (ca. 8.00 u), Utrecht, Arnhem. Aankomst Ardez 19.04 u., waar u vanaf het station wordt opgehaald. Terugweg: vertrek Ardez 9.48 u, aankomst Amsterdam 21.20 u.
Kosten treinreis: ca. € 189,- p.p. (Amsterdam/Utrecht/Arnhem – Ardez v.v.)

Kosten
CHF 795,- per persoon (ca. € 665,-) in studio zonder maaltijden
CHF 1.075,- per persoon (ca. € 895,-) in tweepersoonskamer of studio incl. alle maaltijden
Vaste klanten: 5 % korting

Inbegrepen:

  • 7 overnachtingen in Hotel Alvetern, Ardez, in tweepersoonskamer of studio
    met douche/wc, föhn, tv/radio, internetontvangst,
    indien geboekt: royaal ontbijtbuffet, lunchpakket (van ontbijtbuffet), 4-gangendiner met keuzemenu
  • 5 à 6 dagen sneeuwwandelingen o.l.v. deskundige Nederlandse gids
  • alle geplande transfers ter plaatse

Niet inbegrepen:

  • treinreis Nederland – Zwitserland v.v.
  • sneeuwschoenuitrusting. Sneeuwschoenen zijn ter plekke te huur voor ca. € 45,-
  • verdere consumpties, evt. gondelbaan

Nog vragen? Bel of mail, zie onder contact.

Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier.

Na aanmelding ontvangt u uitvoerige gerichte informatie, zodat u zich goed kunt voorbereiden.

Printvriendelijke versie.