Printvriendelijke versie. Sneeuw trektocht

Sneeuwschoenwandelen met trektocht

Tijdens tocht vanaf S-charl


8-daagse reis
za. 25 januari – za. 1 februari 2014
(op Facebook vindt u enkele direkte impressies)

7 overnachtingen in verschillende hotels, incl. HP, 3x met lunch
6 dagen sneeuwschoenwandelen met deskundige Nederlandse gids

Voor mensen met een goede conditie,
liefst met sneeuwschoenervaring

Heeft u zin in een echte winter: sneeuw tot aan de horizon en volop  zon? In deze reis geniet u van witte bossen, maagdelijke hellingen, ongerepte omgeving, wijdse vergezichten en veel zon …

Uitgaande van de mooiste sneeuwschoentochten, volop natuur en nauwelijks reistijden is een werkelijk bijzonder programma samengesteld, met als kern een meerdaags verblijf in het afgelegen S-charl. Gekozen is voor een combinatie van standplaats en trektocht, met deels luxer en deels eenvoudiger verblijf en met veel kulinarisch genot. De wandelingen vinden plaats in Unterengadin, S-charl en Val Müstair.

Engadin in de winter

Programma
De reis begint in Ardez (1430 m), Unterengadin, waar we 3 nachten verblijven in het uiterst plezierige hotel Alvetern. Hiervandaan maken we de eerste sneeuwschoenwandelingen en genieten al meteen van de winterse rust, besneeuwde bossen en panorama’s.
Vervolgens brengt een romantische paardenslee-tocht ons naar het midden in de bergen gelegen S-Charl, ‘s winters alleen per paardenslee, ski’s of lopend te bereiken. Het familiaire Gasthaus Mayor is voor 2 dagen ons knusse thuis in deze verder verlaten wereld. De ongerepte bergnatuur nodigt uit voor schitterende dagtochten, waarna we ons in de nieuwe ‘hot pot’ van het hotel heerlijk kunnen ontspannen. Enkele dagen afgesloten van de gewone wereld, je opgenomen voelen in de pure natuur – het is indrukwekkend en een weldaad voor lichaam, ziel en geest.
Via een spannende pas steken we door naar het Val Müstair en bereiken na een korte busreis ons volgende verblijf: Gasthaus Buffalora, weer ver weg van elk dorp. De top van de Munt Buffalora is met zijn 2627 m ons hoogste doel op de laatste wandeldag. Een luxe overnachting in hotel Bär&Post in Zernez met gebruik van sauna/infraroodkabine sluit deze aktieve natuurweek waardig af !

 

 

Voor wie
De reis is gericht op mensen met een goede conditie en weinig hoogtevrees. Sneeuwschoenervaring is gewenst, maar niet vereist. We lopen hoger en verder dan in de standplaats-sneeuwschoenreis. Stijgingen tot zo’n 600 meter per dag komen voor. Omdat we hoger wandelen en meer dwars over de hellingen en ‘van de paden weg’, is voor deze tochten de lawine-piep vereist – voor alle zekerheid. Overigens hoeft u niet bang te zijn: uw gids is gediplomeerd BAW-sneeuwschoenwandelgids  en heeft veiligheid zeer hoog in het vaandel staan: veiligheid staat voorop!
Een zekere mate van flexibiliteit is vereist: afhankelijk van weer, sneeuwcondities en lawinegevaar kan het programma per dag aangepast worden.

Treinreis
Vanuit Nederland reist u per ICE tot Basel, vervolgens met de intercity naar Landquart. Daar stapt u over op de rode smalspoortrein van de Rhätische Bahn voor het laatste, prachtige traject door de bergen naar Ardez, waar de hotelbus voor u klaar staat. Terug reist u vanaf Zernez.

Kosten
- Omdat het kort dag is, een éénmalig uiterst scherp gekalkuleerde prijs -
CHF 915,00 (ca. € 770,00) per persoon

Inbegrepen:

  • 4 overnachtingen op basis van halfpension in 2-persoonskamer met eigen douche/wc, föhn, tv/radio; 3x met lunch
  • 3 overnachtingen op basis van halfpension in eenvoudige 2-persoonskamer; douche/wc op de etage
  • 6 dagen sneeuwschoen-wandelingen o.l.v. gediplomeerde, deskundige, Nederlandse gids
  • alle geplande transfers: bus, gondel, paardenslee

Niet inbegrepen:

  • treinreis Nederland – Zwitserland v.v. Let op: hoe eerder geboekt, hoe goedkoper.
  • sneeuwschoenuitrusting. Kan ter plekke gehuurd worden. Kosten sneeuwschoenen + stokken + lawinepiep + retourtransport = CHF 125 = ruim € 100. Tip: neem ze zelf mee, eventueel geleend van vrienden.
  • verdere consumpties
  • beperkt aantal eenpersoonskamers: meerkosten CHF 70,-.

Nog vragen? Bel of mail, zie onder contact.
Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier.
Na aanmelding ontvangt u uitvoerige informatie, zodat u zich goed kunt voorbereiden.

Printvriendelijke versie.