Printvriendelijke versie. Huttentocht Prättigau

Kalkbastion Prättigau

Prättigau

8-daagse huttentocht
juli   (nachttrein vr – zo = 10 dg)

8 dagen lopen, van hut naar hut, met rugzak
o.l.v. Marjan van den Munckhof, BAW-gids

7 overnachtingen met halfpension in berghutten

Voor geoefende bergwandelaars met een goede conditie en tredzekerheid.

Aantal deelnemers: 6 – 10.

Huttentocht van Schesaplana naar Klosters

Een spannende, zeer gevarieerde, adembenemende huttentocht, weg van de gewone wereld. Steeds op hoogte verblijvend met verre uitzichten en bergpanorama’s. Stoere, steile kalkformaties vormen de indrukwekkende coulisse. Flinke dagtochten, soms een rustigere dag om bij te komen en alle opgedane indrukken te kunnen verwerken. Elke dag heeft zijn eigen karakter. In totaal wordt het een rijk gevulde, onvergetelijke tocht!
Om enkele specifieke elementen te noemen: Panorama-paden die verre uitzichten bieden: aan de ene kant de steile kalkrotsen, aan de andere kant veel groen, maar met wisselende uitzichten in grote verten. De Sulzfluh, een van die indrukwekkende bergen met zo’n rechte wand (bijna 3000m hoog), wordt bestegen (via een goed toegankelijke route) voor een wijds alomvattend panorama. Het Rätschenjoch / de Gafierplatten: witte kalk die eruit ziet als een gletscher, een eigenaardig fenomeen. Het idyllisch gelegen Partnunmeer: ontspannen in de omgeving; roeien; een afkoelende duik. Echte berghutten. Steeds in het grensgebied Zwitserland-Oostenrijk; een natuurlijke grens, die we een enkele maal overgaan. Bergpaadjes, flora (de bergen staan in bloei), fauna (alpenmarmotten zeker, mogelijk steenbokken, gemzen), rust, gezonde lucht,  …
We doorwandelen het gehele Prättigau (in kanton Graubünden; een eigen wereld met Walser wortels, tussen Landquart en Klosters; rustige streek), beginnend in Seewis op weg naar de Schesaplanahut en met een omweg eindigend in Klosters. We verblijven in echte berghutten en in berghotelletjes.
Juli – hoogzomertijd: zon en daardoor ook kans op onweer. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan het programma aangepast worden.

Wat en voor wie
Inherent aan het wandelen in een kalkrijke streek liggen de bergpaden op deels steile hellingen. Soms zijn ze wat geëxponeerd. Lang over enge richeltjes met diepe steile afgronden gaat het echter niet. Tredzekerheid is vereist en niet al te sterke hoogtevrees (i.v.m. die korte geëxponeerde stukken). De dagtochten variëren in lengte van 3 1/2 uur tot maximaal 6 uur pure wandeltijd. Een goede conditie en uithoudingsvermogen zijn noodzakelijk.
De huttentocht sluit aan op de nachttreinen Nederland – Zwitserland v.v.
U wordt door ons uitgebreid voorgelicht zodat u goed voorbereid op vakantie gaat!

Treinreis
Ons voorstel: nachttrein A’dam/Utrecht/Arnhem – Zürich v.v., met aansluitende treinen in Nederland en Zwitserland. Vertrek vrijdag Amsterdam 19.41 u (Arnhem 21.37 u), aankomst Seewis zaterdagochtend tegen tienen. Terugreis vanaf Klosters, aankomst A’dam, zondagochtend. Vriendelijk geprijsd en hoe vroeger geboekt, hoe goedkoper.

Kosten

Korting voor jongeren t/m 17 jaar en voor leden van de NKBV.

  • Inbegrepen: 7 overnachtingen in berghutten of vergelijkbaar (in groepsverblijf), met ontbijt, diner en “Marschtee” voor onderweg; 8 dagen begeleide wandelingen; geplande transfers aan begin en eind van de tocht.
  • Niet inbegrepen: lunch (zelf meenemen of in hutten kopen); reis Nederland-Zwitserland v.v.; eventuele transfers onderweg.

Nog vragen? Zie onder contact voor telefoonnummers en emailadressen.
Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier

Printvriendelijke versie.