Printvriendelijke versie. Voorjaar (Ober-)Engadin

Voorjaar in het (Ober-)Engadin

Engadiner meren

Drie groepen:
1. vitale ouderen (10-daagse )
2. rustig-actief (8-daagse)
3. nordic walking (8-daagse )

do. – za.  juni  (10-daagse reis)
za.  – za.  juni  (8-daagse reis)

7 c.q. 9 overnachtingen in 3***-hotel, met halfpension
5 c.q. 7 dagen begeleide, rustige wandelingen

Aantal deelnemers: per groep 8-15

Reisimpressie: Klik hier voor een korte samenvatting van een voorjaarsreis voor vitale ouderen in 2010
________________________________________________________________________

Die bergen, die meren, dat licht …
Het Engadin, dit prachtige, gezonde, exclusieve, beroemde, hoogalpiene dal, dat zoveel te bieden heeft.
Het Oberengadin is een uniek gebied met nog échte natuur en een bijzondere sfeer: een hoogalpien dal op 1700 m, gevuld met meren, omzoomd door prachtige indrukwekkende bergen, diverse wild-romantische zijdalen, allemaal anders, allemaal bijzonder.
Brede wandelpaden te kust en te keur. Bergbanen die ons naar grote hoogte brengen, zodat we niet zwaar hoeven te klimmen en toch op hoogte kunnen wandelen en de prachtige panorama’s genieten. Zeer afwisselend. Traditionele Engadiner dorpen (naast het mondaine St. Moritz). Wat willen we nog meer?! (uitgebreidere info over Oberengadin volgt op een later tijdstip op een aparte pagina. Tip: surf naar www.engadin.stmoritz.ch )

Gentianen

Juni, voorjaar in de bergen. Frisse, gezonde, droge berglucht; voorjaarsbloemen; wellicht prachtig, zonnig wandelweer. Op verschillende hoogtes en in verschillende omgevingen ontdekken we verschillende flora – alle zijn bijzonder, kleurrijk, overdadig. Hoever de bloemenpracht is, blijft elk jaar een verrassing. Het Engadin staat bekend om zijn vele zonuren, zijn vele zonnige dagen, de droge lucht, weinig regen. Maar het Oberengadin is een hoogalpiene omgeving: het weer blijft onberekenbaar. Desalniettemin, onze wandelvakantie zal welk weer dan ook niet bederven: er is hier zoveel moois te zien en te beleven …

Wat en voor wie

Uniek in deze reis: drie verschillende doelgroepen:

Op Muottas Muragl

1. ‘Vitale ouderen’:
Wandelt u in Nederland regelmatig, heeft u zin te gaan wandelen in de bergen, maar twijfelt u of u dat (nog) kunt? Dan is deze reis voor u gemaakt!
Deze voorjaarsreis is speciaal opgezet voor mensen die wel actief in de bergen willen zijn, maar zich willen of moeten beperken tot kortere en niet te zware wandelingen. Daarbij denken we aan vitale ouderen, maar de reis staat open voor iedereen die op deze manier wil wandelen. We kiezen uitdrukkelijk geen steile of stenige paden, maar voornamelijk brede, makkelijk begaanbare paden of wegen. We stijgen en dalen natuurlijk wel – maar dat is juist een aantrekkelijk element bij het wandelen in de bergen. U zult zien, dat wandelen op vakantie in frisse berglucht makkkeliker gaat dan in Nederland! Richtlijn: als u in Nederland gemakkelijk 2 uur wandelt, kunt u op deze reis waarschijnlijk ook probleemloos mee. Bovendien is het onze specialiteit in te gaan op de mogelijkheden en wensen van de aanwezige deelnemers: waar nodig splitsen we ons in verschillende groepjes, zodat bijvoorbeeld de ene groep na de (picknick)lunch naar het hotel terugkeert en de andere groep nog verder wandelt.

Alpenrozen

2. Rustig actief.
Voor mensen met een redelijke conditie, die genietend door de bergen willen wandelen. Overigens slenteren we niet – we wandelen :-) Gedeeltelijk dezelfde wandelingen als groep 1, maar sneller gelopen, gedeeltelijk andere, extra wandelingen. Bijvoorbeeld de Panoramaweg vanaf Muottas Muragl naar Pontresina.

Brede paden in Val Fex

3. Nordic Walking, onder leiding van Nederlandse nordic walking docente.
Omdat zeer veel wandelpaden in het Oberengadin breed zijn en geleidelijk stijgen/dalen, leent deze omgeving zich bij uitstek voor een bijzondere Nordic Walking vakantie in de bergen. Onder deskundige, enthousiaste leiding kunt u, zonder extra kosten, de beginselen van het nordic walking leren en toepassen. Een gezonde lichaamsbeweging, die u natuurlijk terug in Nederland verder kunt beoefenen. Verder over nordic walking klik hier

Voor elke groep geldt: Vrijwel de hele dag zijn we onderweg. We wandelen in een prettig rustig tempo, hebben regelmatig kleine pauzes onderweg, pakken eventueel een terrasje. Het pure wandelen, zonder pauzes, is ca. 5 uur per dag! Eén dag is ter eigen invulling. Uiteraard bent u elke dag vrij om wel of niet deel te nemen aan het geboden wandelprogramma. Het Oberengadin kent ook een groot cultureel aanbod.

Sporthotel Pontresina

Hotel en omgeving
We verblijven in het luxe Sporthotel *** in Pontresina, het bekende en sfeervolle vakantieoord in het Oberengadin voor de bergsporters. Puur natuur: aan de voet van en omgeven door beroemde gletscherbergen als de Bernina (de enige vierduizender in Graubünden) en Piz Palü. Van alle gemakken voorzien, incl. wellness-oase met bubbelbad, sauna e.d., en uiteraard een uitgebreid ontbijtbuffet en top-diner.

Let op: voor de ‘vitale ouderen’ geldt: het is een 10-daagse reis, zodat we voldoende tijd hebben om te acclimatiseren en in alle rust te genieten van de weldadige omgeving. Reis- en verblijfsduur zijn in evenwicht. Voldaan en gesterkt keren we naar huis terug. Een vakantie die nog lang bij blijft.
De andere groep heeft in principe een 8-daagse reis. Wie 10 dagen wil, svp vermelden bij aanmelding!

Koetstocht

Treinreis
Desgewenst kunnen wij uw treinreis regelen. Dan reist u samen met de andere deelnemers, wat gezellig is en tot aanzienlijke besparingen kan leiden. Maar ook dan wordt de prijs geleidelijk duurder: boek daarom zo spoedig mogelijk! Vertrek Utrecht 8.32 uur, met ICE, 3 overstappen, aankomst Pontresina ca. 20.00 uur (aansluitend diner in hotel); 23 juni vertrek Pontresina 9.00 u - aankomst Utrecht 21.28 uur.

Kosten:
Inbegrepen:
  • 7 c.q. 9 hotelovernachtingen in ***Sporthotel Pontresina, o.b.v. 2-persoonskamer met ontbijtbuffet en 4 gangen diner
  • eenpersoonskamer mogelijk (svp bij aanmelding vermelden), toeslag CHF 10,- p.p.p.n.
  • 5 c.q. 7 dagen begeleide wandelingen
  • alle geplande transfers ter plaatse én vrij reizen per trein/bus/kabelbaan op uw vrije dag(delen) in het gehele Oberengadin
  • volledige organisatie

Niet inbegrepen

  • reis Nederland-Zwitserland v.v. (treinreis Utrecht-Pontresina v.v. =  vanaf € 165; Venlo-Pontresina v.v. vanaf € 105. Voor de eerste boekers hebben we dit zeer gunstige tarief kunnen reserveren. Boek dus zo spoedig mogelijk!)
  • verdere consumpties; evt. toegangsbewijzen; evt. koets-tocht

Nog vragen? Zie onder contact voor telefoonnummers en emailadressen.
Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier.

Printvriendelijke versie.