Printvriendelijke versie. 4-dg hutten Prättigau

4 dagen Kalkbastion Prättigau

Prättigau

4-daagse huttentocht

4 dagen lopen, van hut tot hut, met rugzak
o.l.v. Marjan van den Munckhof, BAW-gids

3 overnachtingen met halfpension in berghutten

Voor (berg)wandelaars met een vrij goede conditie.
Ervaring niet vereist. Geschikt voor ouder(s) met kind(eren) vanaf 12 jaar.

Aantal deelnemers: 6 – 10.

Stoere, steile kalkformaties vormen de indrukwekkende coulisse van deze vierdaagse huttentocht in het Prättigau, een unieke en rustige streek in kanton Graubünden. We wandelen veel op panoramapaden: goede bergpaden,  zo rond de 2000 meter hoogte, die grootse uitzichten bieden. Echt even weg van de gewone wereld. Puur natuur. Aan de ene kant de rechte kalkwanden, aan de andere kant glooiend groen weideland en lagere bergen.
Een boeiende tocht, zeker ook voor ouder(s) met kind(eren) vanaf 12 jaar die van de bergen houden en niet al te veel hoogtevrees hebben!

De hele dag zijn we onderweg, na een voedzaam ontbijt in de hut. Pure wandeltijd is 4 tot 6 uur per dag. Zo hebben we tijd om de natuur echt te genieten, een foto te maken, een mooie pauzeplek te zoeken. Soms een duik in een bergmeertje … We wandelen op goede bergpaden. Enkele korte stukken zijn meer of minder geëxponeerd. Moe en voldaan komen we tijdig aan in de volgende hut, waar we ons kunnen opknappen en de omgeving verkennen, alvorens ons een lekkere avondmaaltijd wordt voorgezet. We slapen in het Matratzenlager: matrassen naast elkaar, onder donzen dekbedden.

De tocht begint in Schiers. Na een mooie bustocht gaan we op weg voor beklimming van het Chrüz, een grandiose uitzichtberg, van waaruit we een ver en prachtig rondom-zicht hebben. Indrukwekkend te zien waar we de komende dagen overal zullen wandelen! Na een lange afdaling komen we voor onze eerste overnachting aan in herberg Ascharina (een bijzondere en unieke plek, gerund door een Ned. paar, klik hier voor hun website). Daags erna brengt het busje ons naar Partnun, waar de dag na een korte wandeling begint op en in de idylisch gelegen Partnunsee: bootje varen, heerlijk koele duik! In de komende dagen bewandelen we de Prättigauer Höhenweg via de Carschinahut (2236 m) tot de Schesaplanahut (1908 m). Een zeer afwisselende tocht. Via welke route we op de laatste dag afdalen, hangt af van de actuele situatie: wensen en mogelijkheden van de deelnemers en van het weer.

De bergpaden zijn alle voldoende breed, goed begaanbaar en over het algemeen veilig te noemen. Ze worden erg goed onderhouden. Wel zijn er enkele korte passages die even moed vragen van mensen met hoogtevrees.
Deelnemers dienen tevoren al aan de hoogte gewend te zijn, bijvoorbeeld minimaal één overnachting op 1000 meter en/of een wandeltocht naar grotere hoogte ondernomen hebben.

Kosten

Korting voor jongeren t/m 17 jaar (CHF 40,-) en voor leden van de NKBV.

  • Inbegrepen: 1 overnachting met luxe ontbijt in Ascharina; 2 overnachtingen in berghutten (in groepsverblijf), met ontbijt, diner en “Marschtee” voor onderweg;
    4 dagen begeleide wandelingen; transfers onderweg tot Schesaplanahütte
  • Niet inbegrepen: diner op de eerste dag; lunch (zelf meenemen of in hutten kopen); reis Nederland-Zwitserland v.v. ; eventueel transfer laatste dag

Nog vragen? Zie onder contact voor telefoonnummers en emailadressen.
Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier

Printvriendelijke versie.