Printvriendelijke versie. Sneeuwschoenen Albula

Sneeuwschoenwandelen in het Albuladal

Engadiner bergen in de winter


8-daagse reis
za. 23 – za. 30 januari 2016

7 overnachtingen in klasse-hotel, incl. HP
5 dagen sneeuwschoenwandelen met deskundige gids

Voor mensen met een goede conditie en weinig hoogtevrees

Wat en voor wie
Een gevarieerde winterwandelweek: wandelend in de sneeuw door stilte bossen of langs de rivier,  naar grotere hoogten met prachtige vergezichten, mogelijk naar een bergtop, deels door echt diepe sneeuw … De sneeuwschoenen maken het mogelijk vrij door de sneeuw te stappen, zonder geprepareerde paden, weg van drukke pistes. Sneeuw op de bergen en in de dorpen; spannende ijs- en sneeuwformaties; rijp, ijskristallen, glinsterende sneeuw; gezonde vrieskou – en toch lekker warm in de zon, die ook in de winter vaak schijnt. Natuur op z’n puurst!
We wandelen in een rustig tempo, genietend van het lopen, de omgeving, de rust. Al is het ook soms flink doorstappen (helling op b.v.). We zijn de hele dag onderweg, inclusief eventuele reistijd is dat van ongeveer 9.00 tot 16.00/17.00 uur. De feitelijke wandeltijd varieert tussen 4 en 5 uur.
Lopen met sneeuwschoenen is zwaarder dan ‘gewoon’ wandelen. In deze week maken we ook hogere en verdere tochten. Vereist zijn daarom een goede conditie en niet al teveel hoogtevrees. Bovendien hebben we steeds de lawinepiep bij ons: voor alle zekerheid. Omdat je met sneeuwschoenen in principe ‘overal’ kunt lopen, is het belangrijk te weten waar het veilig is. Als gediplomeerd sneeuwschoenwandelleidster, met kennis van o.a. lawinegevaar en wildrustgebieden, weet Marjan van den Munckhof u veilig door de prachtige natuur te leiden.

Vanaf het dorpje Bergün en naaste omgeving kunnen we prachtige tochten ondernemen in het rustige en ruige Albuladal. Wellicht wandelen we ook een keer in het nabijgelegen Oberengadin. Het precieze programma is mede afhankelijk van de weers- en sneeuwomstandigheden.

Hotel en omgeving
Hotel Albula in Bergün is een uitstekende uitvalsbasis. Gastvrij, prima kamers, goed eten.
Bergün is een dorpje op ongeveer 1400 meter, ingebed in de bergen en met een uitstekende infrastruktuur: diverse winkels voor dat wat we nodig hebben, horeca, goede treinverbinding in beide richtingen, geldautomaat, en een interaktief Bahnmuseum. Bergün ligt namelijk aan het Unesco-treintraject van Glacier- en Berninaexpress.

Treinreis
In overleg regelen wij desgewenst uw treinreis. De andere deelnemers, die zich al aangemeld hebben, reizen per nachttrein heen op vrijdagavond, zodat ze zaterdag kunnen acclimatiseren.

Kosten
CHF 1.035,- per persoon (ca € 960,-)

Inbegrepen:

  • 7 overnachtingen in Hotel Albula, Bergün, in twee- of driepersoonsstudio
    met douche/wc, internetontvangst
    met royaal ontbijtbuffet en 3-gangendiner
  • 5 dagen sneeuwschoen-wandelingen o.l.v. deskundige Nederlandse gids
  • alle geplande transfers (trein/kabelbaan) ter plaatse

Niet inbegrepen:

  • treinreis Nederland – Zwitserland v.v.
  • sneeuwschoenuitrusting. Is in Bergün te huur.
  • lunch en verdere consumpties

Nog vragen? Bel of mail, zie onder contact.

Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier.

Na aanmelding ontvangt u uitvoerige gerichte informatie, zodat u zich goed kunt voorbereiden.

Printvriendelijke versie.