Printvriendelijke versie. Zomer

Zomer in het Engadin

S-Charl

za. 16 – za. 23 augustus 2014
8-daagse reis

7 overnachtingen in klasse-hotel, halfpension met lunchpakket
5 dagen begeleide wandelingen, middelzwaar

Voor wandelaars met een redelijke conditie

Wat en voor wie
Een bijzondere zomervakantie vol heerlijke bergwandelingen. Een verkwikking voor lichaam, ziel en geest.
Dagelijks maken we wandelingen vanuit ons hotel. We gaan naar de mooiste plekken in het Unterengadin en waarschijnlijk ook naar het Nationaal Park. Afwisselende tochten, verschillende omgevingen, verschillende hoogtes. Wandelend over de hogere paden genieten we de wisselende panorama’s, in de Clemgiaschlucht voelen we ons in het binnenste van de aarde, het hoogveen rondom het mooie meertje Lai Nair geeft rust, het arvenbos Tamangur heeft iets betoverends, zeker één wild-romantisch dal gaan we diep in.
We lopen voornamelijk over bergpaden, smal en stenig, deels over bredere paden. Echt eng wordt het nergens. We zijn de hele dag onderweg en de pure looptijd bedraagt 5 – 6 uur per dag. Omdat we een vrij goede conditie hebben, kunnen we redelijke afstanden afleggen, veel zien en beleven en dit alles toch in rust.
Eén dag is ter vrije invulling: een rustig dagje rondom het hotel; badderen in het Mineraalbad incl. saunalandschap) van Scuol; een prachtige bus- of treinreis of een extra wandeling – u kiest maar.
Zoals steeds hebben wij ook voor deze week een programma voorbereid, maar zullen we het aanpassen aan de deelnemers. Er is zoveel te bewandelen en te zien, dat we keuzes moeten maken. De week vliegt om…

Lai Nair

Hotel en omgeving
In en om ons hotel Alvetern is het goed toeven. Uiterst gastvrij, modern én traditioneel, sfeervol, Engadiner hotel, gericht op wandelaars en bikers, royaal ontbijtbuffet en 4-gangen-diner waar je naar uitziet, fijne kamers en een zonneterras en tuin exclusief voor de hotelgasten. De familie Schorta weet het haar gasten naar de zin te maken. (zie ook hun eigen website)
Gelegen in het rustige en echt Engadiner dorp Ardez: prachtige Engadiner huizen, Engadiner cultuur – een dorp waar je graag vaker rondloopt en steeds nieuwe elementen ontdekt. Een heerlijke biotoop (met ven en veel bankjes) vlakbij. Evenals de ruïne Steinsberg. Vanuit Ardez ben je direct helemaal in de natuur.
Voor meer informatie over het Unterengadin klik hier.

Treinreis
Desgewenst kunnen wij uw treinreis regelen. Dan reist u samen met de andere deelnemers, wat gezellig is en tot aanzienlijke besparingen kan leiden. Dagtrein, met ICE.

Kosten

CHF 1.095,- per persoon (ca. € 920,-)

Inbegrepen in prijs

  • 7 hotelovernachtingen in 2-persoonskamer (de bedden kunnen desgewenst uit elkaar gezet worden) met
    3/4 pension: royaal ontbijtbuffet, lunchpakket (van ontbijtbuffet) en meer dan voortreffelijk 4-gangen diner (dagelijks keuze uit 3 hoofdgerechten, waarvan één vegetarisch)
  • 5 dagen begeleide wandelingen o.l.v. Marjan van den Munckhof, BAW-wandelgids
  • alle geplande transfers ter plaatse
  • volledige organisatie

Niet inbegrepen in prijs

  • reis Nederland-Zwitserland v.v.
  • verdere consumpties; evt. toegangsbewijzen; evt. gondelbaan

Nog vragen? Zie onder contact voor telefoonnummers en emailadressen.
Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier.

Printvriendelijke versie.