Printvriendelijke versie. Herfst

Goudstralende herfst – vol pure zonnekracht de winter tegemoet.

Herfst in Ardez

.

8-daagse reis
zondag 12 – zo. 19 oktober 2014 (data enigszins gewijzigd)

7 overnachtingen in super-hotel, incl HP en lunchpakket

5 dagen begeleide wandelingen

Voor mensen met een redelijke conditie,
én rustige wandelingen voor wie dat wil

Klik hier voor een impressie van een eerdere herfstreis

___________________________________________________________________________________________

Herfst
Een werkelijke geheimtip: de herfst in het Engadin. Zwitsers kennen hem – Nederlanders nóg niet zo …

Larix-goud

Als ‘leuchtendes Engadin’ staat het bekend. De bergen lijken wel in bloei te staan, zo sterk stralen de vele lariksen in tinten, variërend van geelgoud tot bruingoud. Het licht is bijzonder en helder, de lucht strakblauw, de bergen bedekt met poedersneeuw. Het dringt diep binnen: extra zonnekracht, die wij goed kunnen gebruiken voor we onze Nederlandse winter binnengaan.

Wat en voor wie
Dagelijks maken we wandelingen vanuit ons hotel. We gaan naar de mooiste plekken in het Unterengadin en mogelijk ook naar het Nationaal Park en/of het Oberengadin. Bij de definitieve keuze van het programma worden we geleid door de herfstkleuren: waar beleven we ze nu optimaal? In elk geval worden het afwisselende tochten, verschillende omgevingen, verschillende hoogtes. Wandelend over de hogere paden genieten we de wisselende panorama’s, in de Clemgiaschlucht voelen we ons in het binnenste van de aarde, het hoogveen rondom het mooie meertje Lai Nair geeft rust, het arvenbos Tamangur (in S-Charl, sowieso een must in deze week) heeft iets betoverends, zeker één wild-romantisch dal gaan we diep in. Misschien een wandeling langs de meren of naar de gletscher in het Oberengadin of in het naburige Val Müstair.
Wandelingen van 4 – 5 uur pure looptijd per dag. Voldoende tijd om de omgeving op ons te laten inwerken. Enkele langere wandeldagen: een aaneenschakeling van bijzondere plekken, waar we de tijd voor nemen. Conditie voor dagelijks 4 à 5 uur puur lopen in een redelijk tempo is nodig. We lopen wat langer, omdat we onderweg tijd nemen om de natuur te bewonderen, een foto te nemen. Daarnaast hebben we enkele kleinere pauzes en een langere middagpauze – mits de temperaturen dat toelaten.In feite zijn we de hele dag onderweg; in het algemeen: vertrek vanuit het hotel rond 9 uur, terugkomst tussen vier en vijf uur.
Voor degenen die liever rustiger en over brede paden lopen, zullen we het programma aanpassen. We splitsen de groep dan op verschillende momenten, zodat ieder het programma krijgt dat bij hem/haar past.

Herfst-sneeuw in Ardez

Eén dag is ter vrije invulling. Maar u bent natuurlijk altijd vrij om wel of niet, geheel of gedeeltelijk mee te wandelen.

Hotel en omgeving
In en om ons hotel Alvetern is het goed toeven. Uiterst gastvrij, modern én traditioneel, sfeervol, Engadiner hotel, gericht op wandelaars en bikers, royaal ontbijtbuffet, luncpakket en 4-gangen-diner waar je naar uitziet, mooie kamers en een zonneterras en tuin puur voor de hotelgasten. De familie Schorta weet het haar gasten naar de zin te maken. (zie ook hun eigen website)
Gelegen in het rustige en echt Engadiner dorp Ardez: prachtige Engadiner huizen, Engadiner cultuur – een dorp waar je graag vaker rondloopt en steeds nieuwe elementen ontdekt. Een heerlijke biotoop (met ven en veel bankjes) vlakbij. Evenals de ruïne Steinsberg. Vanuit Ardez ben je direct helemaal in de natuur.
Voor meer informatie over het Unterengadin klik hier.

an Prui naar Alp Laret

Tijd

De tweede oktoberweek  is gekozen, omdat vanaf die tijd de kans groot is dat de krachtige gouden kleuren tot op dorpshoogte zijn doorgedrongen. Vaak is het heerlijk zonnig wandelweer. Wellicht zullen we ook besneeuwde bergtoppen bewonderen – en misschien verrast het witte wonder ons tijdens een wandeling. De herfst is in Zwitserland wandel-hoogseizoen !

Mocht er sneeuw vallen, dan geeft het onze week nog meer intensiteit. Te verwachten is dat hij weer wegsmelt. Later in het seizoen blijft de gevallen sneeuw liggen.
Een vakantie, die ons met innerlijke warmte voedt, zodat we voldaan naar huis terugkeren, gesterkt voor de winter die ons te wachten staat.

Treinreis
Desgewenst kunnen wij uw treinreis regelen. Bij tijdige boeking reist u gezellig samen met de andere deelnemers, en ook nog voordeliger.

Prijs
CHF 1.095,- (=ca. € 920,-) per persoon

Inbegrepen in prijs

  • 7 hotelovernachtingen in 2-persoonskamer met royaal ontbijtbuffet, lunchpakket voor onderweg en excellent 4-gangen diner met keuzemenu
  • beperkt aantal eenpersoonskamers – boek tijdig !
  • 5 dagen begeleide wandelingen
  • alle geplande transfers ter plaatse
  • volledige organisatie

Niet inbegrepen in prijs

  • reis Nederland-Zwitserland v.v. (Prijsindicatie: tussen € 170,- en € 200,-. Hoe eerder geboekt, hoe goedkoper.)
  • verdere consumpties; evt. toegangsbewijzen

Nog vragen? Zie onder contact voor telefoonnummers en emailadressen.
Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier.

 

Printvriendelijke versie.