Printvriendelijke versie. Voorjaar – bloemen

In rust genieten van bloemrijke bergen

Wandelen langs alpenweiden

zo. 1 – di. 10 juni 2014
10-daagse wandelreis, in Val Müstair en Unterengadin
9 overnachtingen in uitstekende hotels,
met halfpension; deels met lunchpakket
8  dagen begeleide, rustige wandelingen (2 niveaus)

Reisimpressies:
– Klik hier voor evaluatieve uitspraken
– Klik hier voor een uitgebreide, treffende reisimpressie van 2012
– Klik hier voor een korte samenvatting van de reis in 2010
– Klik hier voor een impressie van de reis in 2009
– Wilt u eens met een deelneemster spreken?
Neemt u dan contact op met Mw. W. v. Gemeren 033-4942164.
________________________________________________________________________

Voorjaar …

Juni: de alpenweiden staan volop in bloei; een ongelooflijke bloemenpracht ontvouwt zich. Op verschillende hoogtes en in verschillende omgevingen ontdekken we verschillende flora – alle zijn bijzonder, kleurrijk, overdadig. En dat in de prachtige, indrukwekkende bergwereld van het Engadin.
De dagen zijn (vaak!) zonnig en lekker lang, de temperaturen aangenaam, toch zijn er nog slechts weinig toeristen. Een ideale tijd voor een wandelvakantie in de bergen!

Wat en voor wie

Wandelpad

Ardez - Guarda

Wandelt u in Nederland regelmatig, heeft u zin te gaan wandelen in de bergen en wilt u het toch rustig aan doen? Dan is deze reis voor u gemaakt!
Deze voorjaarsreis is speciaal opgezet voor mensen die actief in de bergen willen zijn, en zich om welke reden dan ook willen of moeten beperken tot kortere en niet te zware wandelingen. We kiezen uitdrukkelijk brede, makkelijk begaanbare paden of wegen en laten smalle en stenige paden zoveel mogelijk links liggen. Stijgen en dalen doen we natuurlijk wel – dat is immers een aantrekkelijk element bij het wandelen in de bergen.

wandelen op hoogte

Wandelen op hoogte

Dit jaar hebben we gekozen voor een combinatie van twee aan elkaar grenzende dalen: het Val Müstair en het Unterengadin. Voor beide zijn kenmerkend: de prachtige bergnatuur, rust, kleine dorpen, het rhetoromaans als taal. En ze hebben elk hun eigen charme. In beide dalen verblijven we in een uitstekend hotel.

Wandelmogelijkheden zijn langs het water, over panoramawegen en in wild-romantische bergdalen, van dorpje naar dorpje of puur in de natuur. We genieten van wijdse en steeds wisselende uitzichten, de vele bloemen, authentieke Engadiner dorpjes en al die bergen. Na 4 wandeldagen (waar onder een vrije dag) in het Unterengadin maken we een boeiende busreis via Oostenrijk en Italië naar het Val Müstair. Met onderweg een wandeling langs de Reschensee, het stuwmeer waar de kerktoren van het onder water gezette dorp nog bovenuit steekt – een vreemd gezicht.

Vrijwel de hele dag zijn we onderweg. We wandelen in een prettig rustig tempo, hebben regelmatig kleine pauzes onderweg, pakken eventueel een terrasje. Het pure wandelen, zonder pauzes, is 4 tot 5 uur per dag – en u zult zien, dat dat op vakantie in frisse berglucht makkelijker gaat dan in Nederland! (Richtlijn: als u in Nederland gemakkelijk 2 uur wandelt, kunt u op deze reis waarschijnlijk ook probleemloos mee.) Bovendien is het onze specialiteit in te gaan op de mogelijkheden en wensen van de aanwezige deelnemers: waar nodig splitsen we ons in verschillende groepjes, zodat bijvoorbeeld de ene groep na de (picknick)lunch naar het hotel terugkeert en de andere groep nog verder wandelt.
Eén dag is ter eigen invulling. En uiteraard bent u elke dag vrij om wel of niet deel te nemen aan het geboden wandelprogramma.

Bos-Cha in landschap

Hotels
1. 5 nachten in Hotel Alvetern, Ardez, Unterengadin (op 1460 m hoogte)
Uitstekend hotel, dat zeker 3 sterren verdient, culinair genieten (4-gang diner), traditioneel en modern, uiterst gastvrij. Ardez is een typisch Engadiner dorp, met biotoop en burchtruïne Steinsberg.
2. 4 nachten in Hotel Alpina, Sta. Maria, Val Müstair (op 1375 m hoogte)
***hotel, heerlijk eten (3-gang diner), veel (arven)hout, zeer gastvrij. Centraal gelegen tegenover de bushalte in een levendig dorp.
Vanuit beide hotels bent u al wandelend meteen in de natuur.

Let op: het betreft een 10-daagse wandelreis, zodat reis- en verblijfsduur optimaal op elkaar zijn afgestemd.
Voldaan en gesterkt keert u naar huis terug. Een vakantie die nog lang bij blijft.

Alpenroos

Treinreis Nederland – Zwitserland v.v.
Desgewenst kunnen wij uw treinreis regelen. Bij tijdige boeking reist u gezellig samen met de andere deelnemers, en ook nog voordeliger.

Kosten:
CHF 1.395,- (ca. € 1.160,-) p.p.

Inbegrepen:

  • 9 hotelovernachtingen in 2-persoonskamer met ontbijtbuffet, diner en 5x lunchpakket
  • eenpersoonskamer in beperkte mate aanwezig (svp bij aanmelding vermelden), toeslag CHF 25,- + CHF 80,-
  • 8 dagen begeleide wandelingen
  • alle geplande transfers
  • volledige organisatie

Niet inbegrepen

  • reis Nederland-Zwitserland v.v. (prijs is afhankelijk van moment van boeken: boek daarom zo spoedig mogelijk!)
  • verdere consumpties; evt. toegangsbewijzen

Nog vragen? Zie onder contact voor telefoonnummers en emailadressen.
Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier.

even pauze

 

Munt boven Ardez

 

 

Een veld vol zwavelanemonen

Klaterende bergbeek

 

 

 

 

 

voor foto-serie klik hier

Printvriendelijke versie.