Printvriendelijke versie. Spring – flowers

Calmly enjoying the flowery mountains

A very succesfull yourney – next year: 16-23 June 2012!           

Wandelen langs alpenweiden

10-daagse reis, donderdag 9 – zaterdag 18 juni 2011             

9 overnachtingen in prima hotels, halfpension en 5x lunchpakket    
7 dagen begeleide, rustige wandelingen                                     

Aantal deelnemers: 8 – 14
             

Reisimpressies:
– Klik hier voor een impressie van deze reis in 2009
– Klik hier voor een korte samenvatting van de reis in 2010 
– Wilt u eens met een deelneemster spreken? Neemt u dan contact op met Mevrouw D. Goslinga, tel. 071 – 5227047.                                                

________________________________________________________________________                                                    

Voorjaar …                                

Bloemenwei

…                    

Juni: de alpenweiden staan volop in bloei; een ongelooflijke bloemenpracht ontvouwt zich. Op verschillende hoogtes en in verschillende omgevingen ontdekken we verschillende flora – alle zijn bijzonder, kleurrijk, overdadig. En dat in de prachtige, indrukwekkende bergwereld van het Engadin.
De dagen zijn zonnig (als het een beetje mee zit) en al lekker lang, de temperaturen aangenaam, toch zijn er nog slechts weinig toeristen. Een ideale tijd voor een wandelvakantie in de bergen!                          

                         

Wat en voor wie                                     

Wandelpad

Ardez - Guarda

 Wandelt u in Nederland regelmatig, heeft u zin te gaan wandelen in de bergen, maar twijfelt u of u dat (nog) kunt? Dan is deze reis voor u gemaakt!
Deze voorjaarsreis is speciaal opgezet voor mensen die wel actief in de bergen willen zijn, maar zich willen of moeten beperken tot kortere en niet te zware wandelingen. Daarbij denken we aan actieve senioren, maar de reis staat open voor iedereen die op deze manier wil wandelen. We kiezen uitdrukkelijk geen steile of stenige paden, maar voornamelijk brede, makkelijk begaanbare paden of wegen. We stijgen en dalen natuurlijk wel – maar dat is juist een aantrekkelijk element bij het wandelen in de bergen.                                                  

wandelen op hoogte

Wandelen op hoogte

Een extra bijzonderheid in déze vakantie is dat we op twee verschillende plekken verblijven: eerst 5 nachten in ons vertrouwde Unterengadin en vervolgens 4 nachten in het even verderop gelegen, alom bekende Oberengadin (wie kent St. Moritz niet?). Zo zullen we van nog meer verschillende omgevingen en bloemenvariaties kunnen genieten! Het openbaar vervoer brengt ons naar geschikte startpunten, zodat ook wij op bijzondere plekken komen. We wandelen over panoramawegen en in wild-romantische bergdalen (Val Fex!); van dorpje naar dorpje of puur in de natuur zoals in het Val Trupchun in het Zwitserse Nationaalpark; langs de rivier de Inn en op de uitzichtsberg Muottas Muragl … We genieten van wijdse en steeds wisselende uitzichten, de vele, vele bloemen, authentieke Engadiner dorpjes en al die bergen. Het reizen beperken we zoveel mogelijk – dichtbij is al zoveel te zien en te beleven.                                                

Vrijwel de hele dag zijn we onderweg. We wandelen in een prettig rustig tempo, hebben regelmatig kleine pauzes onderweg, pakken eventueel een terrasje. Het pure wandelen, zonder pauzes, is 3 tot 5 uur per dag – en u zult zien, dat dat op vakantie in frisse berglucht makkelijker gaat dan in Nederland! (Richtlijn: als u in Nederland gemakkelijk 2 uur wandelt, kunt u op deze reis waarschijnlijk ook probleemloos mee.) Bovendien is het onze specialiteit in te gaan op de mogelijkheden en wensen van de aanwezige deelnemers: waar nodig splitsen we ons in verschillende groepjes, zodat bijvoorbeeld de ene groep na de (picknick)lunch naar het hotel terugkeert en de andere groep nog verder wandelt.
Eén dag is ter eigen invulling. Uiteraard bent u elke dag vrij om wel of niet deel te nemen aan het geboden wandelprogramma. In het Engadin zijn o.a. diverse mineraalbaden (in Scuol, Pontresina, Samedan) en diverse musea.                     

Bos-Cha in landschap

 Hotel en omgeving
We verblijven de eerste dagen in hotel Bellavista : een informeel en onconventioneel hotel, waar ieder zich snel thuis zal voelen. Het hotel is als ‘typisch Zwitsers’ geklassificeerd en is prachtig gelegen in het dorpje Ftan, op 1600 m. Vanaf het heerlijke zonneterras van Bellavista is het uitzicht werkelijk geweldig (een ‘bella vista’).  De kamers zijn eenvoudig maar gezellig ingericht en voorzien van alles wat we nodig hebben, met eigen douche/WC (of bad/wc) en föhn, en meestal met blik op de imponerende bergen. Direkt vanuit het hotel zijn prachtige wandelingen te maken.Voor meer informatie over het Unterengadin klik hier.   
De laatste dagen verblijven we in het luxe Sporthotel ***  in Pontresina, een bekend vakantieoord in het Oberengadin. Aan de voet van en omgeven door beroemde bergen als de Bernina en Piz Palü. Van alle gemakken voorzien, incl. wellness-oase, en uiteraard een top-diner. Een luxe, die we ons een keertje gunnen – helemaal passend in de sfeer van het Oberengadin 🙂                                          

Let op: het is een 10-daagse reis, zodat we voldoende tijd hebben om te acclimatiseren en in alle rust te genieten van de weldadige omgeving. Reis- en verblijfsduur zijn in evenwicht. Voldaan en gesterkt keren we naar huis terug. Een vakantie die nog lang bij blijft.                                                  

Alpenroos

Treinreis 
Desgewenst kunnen wij uw treinreis regelen. Dan reist u samen met de andere deelnemers, wat gezellig is en tot aanzienlijke besparingen kan leiden.
9 juni: Vertrek Amsterdam/Utrecht resp. 8.00/8.30 uur, met ICE, 2 overstappen, aankomst Ftan19.45 uur, (aansluitend diner in hotel); 18 juni vertrek Pontresina – aankomst Utrecht ca. 21.30 uur.                                         

Kosten: € 1.149,- per persoon (obv koers maart 2011)
Vaste klanten-korting 5 %, prijs: € 1.090.- p.p.                                              

Inbegrepen:                                                  

 • 5 hotelovernachtingen in hotel Bellavista, Ftan, o.b.v. 2-persoonskamer met
  royaal ontbijtbuffet, lunchpakket (van ontbijtbuffet) en 4-gangen diner (vegetarisch is mogelijk, svp aanmelden)
  4 hotelovernachtingen in ***Sporthotel Pontresina, o.b.v. 2-persoonskamer met ontbijtbuffet en diner
 • eenpersoonskamer mogelijk (svp bij aanmelding vermelden):
  in hotel Bellavista toeslag € 45,- voor 5 nachten (feitelijk een 2-persoonskamer voor u alleen);
  in Sporthotel Pontresina toeslag € 36,- voor 4 nachten
 • 7 dagen begeleide wandelingen
 • alle geplande transfers ter plaatse én vrij reizen op uw vrije dag(delen)
 • volledige organisatie

Niet inbegrepen                                                  

 • reis Nederland-Zwitserland v.v. (€ 185,-)
 • verdere consumpties; evt. toegangsbewijzen; evt. koetsrit

Nog vragen? Zie onder contact voor telefoonnummers en emailadressen.
Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier.                               

even pauze

    

     

 

 
 
 
 
 

Munt boven Ardez

  

Printvriendelijke versie.